keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Todellisuus on kuraa

Kutosella on jo pari viikkoa mennyt reality-sarja kalifornialaisesta moottoripyöräkerhosta. Herranen aika mitä paskaa! Viime viikolla katsoin kaikki jaksot netistä ja luin vielä muutaman sarjasta kirjoitetun artikkelin/arvostelun. Yhtään positiivista kirjoitusta ei tullut vastaan. Kertonee sarjan tasosta hyvin. Loput tästä postauksesta sisältävät juonipaljastuksia, eli jos seuraat sarjaa ja haluat säilyttää "jännityksen", suosittelen lopettamaan lukemisen nyt.

Sarjahan keskittyy Laffing Devils -nimisen mottoripyöräkerhon toilailuihin ja kerhon sisäisten jännitteiden setvimiseen sekä kilpailevan kerhon kanssa "sotimiseen". Kun sarjan tuotantoyhtiö on ennen vaikuttanut vapaapainipiireissä, ei ole ihme että juonikuvio on ennalta-arvattava ja täynnä jos jonkinmoista draamaa, mutkien oikomista ja "sensaatioita".

Kerhon perustaja ja presidentti eroaa kerhosta, jättää loput kerholaiset nahistelemaan johtajuudesta kahden tuotantokauden ajaksi ja perustaa kilpailevan kerhon, joka tietenkin alkaa "sotimaan" vanhaa kerhoa vastaan. Devilsit keskittyvät kinastelemaan keskenään kuin leikki-ikäiset. "Käsikirjoitus" ja muu toteutus on varoittava esimerkki kenelle tahansa tarinankirjoittajalle.

Tämä minuutin traileri näyttää hyvältä ja on niiiiin outlaw biker, mutta kun katsoo jaksot, niin huomaa, että 90% tuossa on paskapuhetta.Varsinkin tuota brotherhoodia hoetaan joka välissä vaikka minusta se on melko kaukana sarjan kuvaamista jäsentenvälisistä suhteista. Samoin poliisit seurailee ja kerhotaloa pitää vaihtaa sen takia. On uutuuttaan kiiltelevät ja putipuhtaat värit ja liivit, näyttelykunnossa olevat pyörät koko ajan, paksut sikarit ynnä muuta huvittavaa detaljia. Aseet näyttää aina katu-uskottavilta ja tuossa antavat ymmärtää, että actionia on luvassa. Oikeasti jätkät ovat ampumaradalla.

"The people will stereotype us because they don't know about us", sanoo eräskin. Juuri tuon stereotyyppisempää materiaalia ei moottoripyöräkerhosta voi tehdä, paitsi että vähänkään minkäänlaisista pyöräkerhoista tietävää suorastaan ahdistaa tuo virheiden ja epäloogisuuksien määrä!! Toivottavasti kukaan ei kuvittele että mikään moottoripyöräkerho toimii noin. Jopa Sons of Anarchy on uskottavampi ja vähemmän stereotyyppinen.

"We make them really hard to get in so we don't have to worry about getting them out." No just. Ellei nuo tyypit saisi rahaa tuosta, kerhossa ei varmasti olisi yhtään jäsentä. Ilmeisesti LDMC on ollut ihan oikea kerho, mutta tuon sarjan seurauksena se on muuttunut juurikin moottorikerhon karikatyyriksi joka sarjan alkaessa oli "Kalifornian nopeimmin kasvava moottoripyöräkerho" joka suunnitteli laajenevansa jopa ulkomaille. Jatkossa jätkät eivät pysty edes perustamaan chapteria edes naapurikuntaan, kun jäsenet ei riitä. Lisäksi uusia jäseniä tupsahtelee mukaan ja vanhat häviävät ilman sen kummempia selittelyitä.

"You wanna know, join the club." Paskaa. Kaikki näytetään ja oikeastaan muutmaan syytteeseen kuvataan ihan todisteetkin. Miten olisi pahoinpitely, rattijuopumus, murto, tuhopoltto ja salakuljetus? On tuossa lausahduksessa oikeastaan totuuttakin mukana. Jos oikeasti haluaa tietää, mitä moottoripyöräkerhotoiminta on, kannattaa liittyä sellaiseen, eikä uskoa ameriikan hapatusta. Suomessa mottoripyöräkerhoja on joka kaupungissa vähintään yksi, sitten on vielä valtakunnalliset merkkikerhot ja veteraanipyöräilijät. Ja sitten vielä ne pari kerhoa, joista kirjoitetaan iltapäivälehdissä. Jokaiselle löytyy jotakin, eikun tutustumaan.

Tässä vielä linkki Kutosen ohjelmasivulle. Jos haluaa lisää myötähäpeää, WTF-fiilistä tai kärjekkäitä kommentteja, voi toki googlettaa.
http://www.kutonen.fi/ohjelmat/sarjat/devils-ride

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti